De uitlaatservice biedt alleen vaste roedelwandelingen aan. 
 
 
Op de maandag- , dinsdag- en donderdagmiddag kan ik uw hond uit gaan laten. Het uitlaten gebeurt zoveel mogelijk  in "vaste" roedels van maximaal 5 honden.  De samenstelling van de groepen kan variĆ«ren, waardoor een hond deel kan uitmaken van verschillende roedels. Het vormen van een goede roedel zal enige tijd duren en moet zorgvuldig worden samengesteld . Een "vaste" roedel biedt structuur, rust en veiligheid aan uw hond. Zodra een groep vol zit worden er geen andere honden bij geplaatst. Pas als er weer een plaatsje vrij komt kan er weer een hond gezocht worden die binnen deze samenstelling past.  Mocht een hond de rust in een roedel structureel verstoren kan dat betekenen dat deze hond uit de roedel wordt geplaatst.

De uitlaat tijden die ik aan wil houden zijn liggen tussen 13.30 tot 15.30 uur. De hond wordt opgehaald en weer terug gebracht. 
De tijden kunnen lichtelijk afwijken maar uw hond gaat minimaal een uur op pad. Bij een weeralarm (zie algemene voorwaarden) zal er een passende oplossing gezocht worden. Dit zal in overleg met de baas van de hond gebeuren.
  
 

De wandeling

In een speciaal daarvoor ingerichte bus (zie foto's in het fotoalbum) wordt uw hond thuis opgehaald en gaan we naar een geschikte losloop locatie. Per keer worden er maximaal 5 honden meegenomen. Op de locatie mogen ze de bus uit en kan uw hond naar hartenlust met de andere honden spelen en rennen. Honden die voor het eerst meegaan, lopen eerst tijdelijk aan een lange lijn zodat ze kunnen wennen aan de groep en aan mij. De locaties probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen zodat het interessant blijft voor de honden. Daarnaast bepaalt het weer de keuze voor een geschikte uitlaat plek. In de zomer wordt bijvoorbeeld dan altijd water opgezocht zodat de honden kunnen afkoelen en lekker kunnen zwemmen.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens de wandeling kan uw hond heerlijk rennen en snuffelen en ervaart uw hond tevens hoe het is om in een groep te zijn, wat natuurlijk goed is voor zijn sociale vaardigheden. U zult daarnaast merken dat hij rustiger wordt en beter in zijn vel komt te zitten. Na een wandeling van ongeveer één uur (aangepast aan de groep en omstandigheden) gaan we weer naar de bus. 
 

 
 
 
 

Na de wandeling

Na de wandeling krijgen de honden wat lekkers en worden ze, voor zover mogelijk schoon gemaakt. Daarna worden ze weer naar huis gebracht.