COACHING ADVIES:

 En dan is het grote moment daar…je besluit je eerste hond te nemen. Dat doe je natuurlijk weloverwogen! Je gaat namelijk een nieuwe relatie aan met een hond van wie jij straks (hopelijk) zijn/ haar grootste vriend zal gaan worden. Een honden leven (samen) in balans met veel plezier en mooie memorabele momenten.

Maar bij dit besluit komen er toch heel wat zaken bij kijken waarmee je rekening moet gaan houden. Zowel vooraf als tijdens. Bijvoorbeeld;

·     # Wat voor hond wil je gaan nemen (ras, bastaard, groot, klein, asielhond, rescue dog, jong, oud, reu of teef, etc) er vanuit gaand dat je de hond krijgt die je zoekt? In de praktijk blijkt dat dit niet altijd de juiste match op gaat leveren met als gevolg allerlei gedragsproblemen. Naast de "gedragskenmerken” gaan opvoeding, socialisatie, geschiedenis, gezondheid en de omgang van jou met je hond een belangrijke rol spelen.

·     # Past de hond bij jou leefsituatie? (woonruimte, gezinssamenstelling, omgeving, financieel, vrijetijdsbesteding, toekomstplannen)

·     # Weten dat een hond er niet "voor even is”!

·     # Het besef dat je niet een hond neemt voor jezelf maar om jou hond het mooiste "hondenleven" te geven die het verdient!

 

Er komt dus heel wat op je af waarbij het slim is om van te voren al te bekijken of je de juiste keuze gaat maken. Een goede start van jou en je hond zal de balans tussen hond en baasje ten goede komen en een opmaat (kunnen) zijn naar een mooi en lang honden/ baasje leven.

 

In dit voortraject kan "Je hond in balans” je adviseren in je keuze om wel (of juist niet) een hond te nemen en je verder voor te bereiden op  het toekomstige  "samen leven met je hond”.

 

 Afbeelding invoegen

Werkwijze:

 

  • Invullen vragen/motivatie lijst.
  • Consult aan huis ( bespreken vragenlijst/ coachgesprek)
  • Wandeling met hond of roedel (optie)

 

 

Wil jij een hond?

Op deze site vind je informatie over:  

  • Of je wel echt een hond wilt 
  • Hoe je een leuke hond vindt 
  • Wat een hond eigenlijk is voor dier 
  • Hoe je een hond opvoedt 

Test je kennis en leer!