Wat voor u verders van belang is om te weten......
 
 
 
 
 
Hoe oud mag/moet mijn hond zijn?
Honden mogen mee vanaf een leeftijd van 10 maanden (mits de hond daar sterk genoeg voor is). Voor grotere hondenrassen geldt dat deze minimaal 12 maanden oud moeten zijn om mee te mogen. Dit heeft te maken met het feit dat honden jonger dan deze minimum leeftijd nog niet volgroeid zijn en de wandeling een te zware belasting voor de botten en spieren kan zijn.
 

Waar moet de hond (en u) aan voldoen m.b.t. de groepswandelingen?


De hond beheerst de basisbeginselen van gehoorzaamheid (luistert naar volgende commando's; " hier, zit, af, wacht")

- Gezond zijn en beschermd zijn tegen de meest voorkomende hondenziekten. Een titerbepaling is hierbij voldoende!  Het vaccinatieboekje dient te worden overlegd tijdens de intake. Zonder boekje kan uw hond niet worden toelaten.  (informatie kennelhoest)
 
- Gechipt en geregistreerd zijn!

- Vlooi en worm vrij te zijn!

- Sociaal met andere honden, mensen en kinderen kunnen omgaan.

- Luisteren en los kunnen lopen (in losloop gebieden)!!!
 
- Niet achter wild, schapen of fietsers aan willen gaan.
 
- Een goede eigen halsband hebben.

-Thuis is na 13.15. Indien ik de hond niet thuis aantref, rijd ik door. Ik heb een strakke planning en laat de andere honden niet onnodig wachten in de bus. De betreffende dag wordt gewoon doorberekend.

- De hond is opgenomen in uw WA -verzekering.

- Afzeggingen dienen 24 uur voorafgaande de dag van de wandeling te worden doorgegeven. Te late afzeggingen of op de dag zelf worden alsnog doorberekend.

-Honden die erg wild of te dominant zijn veroorzaken vaak onrust in de roedel en overlast voor andere wandelaars. Dit geldt tevens voor honden die op alles en iedereen afrennen. Dit kunnen redenen zijn om een hond te weigeren voor de groepswandelingen. Het voorkomen van overlast voor andere recreanten is voor mij namelijk een belangrijk punt.

- Loopse teefjes zullen hun beurt 5 weken over moeten slaan (incl. week vooraf en week na de loopsheid).