COACHING BIJ GEDRAGSPROBLEMEN HOND
 
 
 
Een hond  (en baas) in balans zal over het algemeen weinig problemen opleveren. Iedere hond heeft zijn eigen karakter met zijn eigenaardigheden. Dat maakt de hond uniek in wie hij is. Een prototype voorbeeldhond is lastig te vinden en het is maar de vraag of je dat ├╝berhaupt zou willen, beredeneert vanuit het welzijn van de hond.
 
 
 
 Afbeelding invoegen


Een hond die niet in balans is kan problematisch gedrag gaan vertonen. Dat kan zich gaan uiten in storend gedrag tot uiterst problematisch gedrag t.o.v. de hond zelf en/ of de wereld om hem heen. De oorzaak van deze balansverstoring kan komen door een aantal factoren die de fysieke en/of mentale gezondheid negatief beïnvloeden. De relatie hond/baasje en de leefwereld van de hond spelen hierbij veelvuldig een belangrijke rol. Coaching hierbij is vaak in eerste instantie gericht op gedragsverandering van het baasje opdat de leefwereld van de hond weer in balans komt om weer hond te kunnen zijn.
"JE HOND IN BALANS" kan je hierbij ondersteuning bieden om van daaruit zelf weer verder te kunnen werken aan het welzijn van de hond.
 
 
 Afbeelding invoegen

De oorzaak van het (ernstige) probleemgedrag kan ook liggen in een problematisch verlopen socialisatie, onderliggende gezondheidsproblemen en/of traumatische gebeurtenis.
In dit geval zal  je doorverwezen worden naar een medisch specialist  en/of gedragstherapeut omdat dit behandelingstraject gespecialiseerde expertise vereist.
 
 Afbeelding invoegen
 
 
Werkwijze:

  • Vragenlijst/ probleembeschrijving.
  • Thuisconsult (bespreken vragenlijst/ verkenning probleem gedrag/ bekijken van plan van aanpak)
  • Vervolg thuisconsult en/ of wandeling met hond en/ of roedel.